fbpx
Pukeutumishuone

PUKEUTUMISHUONE

Mikä on sinun tilasi nimi?

Joko sinun kodissasi on pukeutumishuone, pukeutumistila tai walk in closet vai pohditko tilan toteuttamista nykyiseen tai tulevaan kotiisi?

Pukeutumishuone
Pukeutumistila

Pukeutumishuoneen hyödyt

Kodin erillinen pukeutumishuone helpottaa vaatehuoltoa. Huolletut ja puhtaat vaatteet voidaan viedä suoraan pukeutumishuoneen henkareihin ja hyllyille. Vaatteiden ja hyllyjen järjestäminen helpottuu ja näet nopeasti, mitä vaatteita hyllyissäsi on. Tilan puhtaanapito helpottuu, kun hoidat vain yhtä tilaa sen sijaan, että vaatekaappeja olisi useassa eri huoneessa. Makuuhuonekin pysyy pölyttömänä, kun vaatteet ovat omassa tilassaan.

Walk in Closet

Millainen tilaratkaisu olisi sopivin?

Pukeutumistila voi olla yhteinen koko perheelle. Hyvä ratkaisu on myös toteuttaa pukeutumistila vanhempien yhteiseen käyttöön ja lastenvaatteiden säilytys pidetään heidän omissa vaatekaapeissaan tai heille tarkoitetussa pukeutumistilassa tai vaatehuoneessa. Ratkaisu pohjautuu usein perheen kokoon ja lasten ikään nähden. Teini-ikäiset lapset toivovat itsenäisyyttä ja omaa tilaa, heille luontevaa voisi olla omat perinteiset vaatekaapit vaatteiden säilyttämiselle. Pienten lasten perheissä taas lastenvaatteiden säilytys voisi olla yhdessä tilassa.

Silloin, kun pukeutumistila on selkeästi oma tilansa kodissa, voidaan vaatteiden säilytys toteuttaa ilman perinteisiä vaatekaapinoviratkaisuja. Vaatteet ovat näkyvissä, niitä on helppo järjestellä ja huoltaa. Vaatteet löytyvät nopeasti ja käytön jälkeen ne tulee aivan automaattisesti laitettua takaisin omalle paikalleen.

Pukeutumistila voidaan myös toteuttaa yhdessä kodinhoitohuoneen kanssa, jolloin tilalla on kaksi eri toiminnallisuutta, pukeutuminen sekä vaatehuolto. Tämä ratkaisu voidaan toteuttaa liukuovin, silloin pyykinpesukone ja kuivausrumpu sekä vaatteet säilytetään liukuovien takana, mutta samassa tilassa. Pestäviä vaatteita käsiteltäessä, vaatesäilytykseen ei pääse pölyä, kun puhtaat vaatteet ovat liukuovien takana. Kun pyykinpesukone ym. laitteet eivät ole käytössä, laitteet saadaan piiloon liukuovien taakse, jolloin ne eivät ole jatkuvasti näkösällä ja tila toimii pukeutumistilana.

Pukeutumishuone

Pukeutumistila uudessa tai vanhassa kodissa

Uutta kotia suunniteltaessa kannattaa miettiä ratkaisut vaatehuollon osalta. Tässä vaiheessa on helppo suunnitella tilan riittävä koko ja sijainti sekä tarvittavat säilytyskalusteet.

Vanhan kodin osalta voidaan pohtia, onko kodissasi tila tai tiloja, jotka ovat käyttämättä tai ovat vähällä käytöllä. Kun lapset ovat aikuistuneet, lähteneet kotoa, yöpyvät ehkä silloin tällöin, haluat tilat käyttöön ja mietit ratkaisuja tilojen hyödyntämiseen. Myös vanhaan kotiin voi rakentaa pukeutumishuoneen. Hyvällä suunnittelulla saat tarkoituksenmukaiset tilat vaatteiden säilytykseen.

Walk in Closet

Pukeutumishuoneen sisustus

Pukeutumishuoneen tärkein ominaisuus on tilan toimivuus. Kun pukeutumishuone toimivuuden lisäksi on sisustettu viihtyisästi, se houkuttelee ylläpitämään vaatehyllyt ja tilan järjestyksessä. Omat paikkansa pitkille mekoille, vöille, käsilaukuille, huiveille, koruille, puvuille, housuille, jalkineille, hatuille…. mitä ikinä omistatkaan.

Pukeutumishuone, pukeutumistila, walk in closet tai jokin muu kotisi tila. Jos kaipaat apua tilan suunnittelussa, ota yhteyttä. Suunnitellaan sinun ja perheesi toiveiden mukainen kokonaisuus.