fbpx
Kodin tilojen suunnittelu

KODIN TILOJEN SUUNNITTELU

Suunnitteletko uutta kotia tai remontoitko nykyistä?

Kodin tilojen pohdintaan kannattaa käyttää hetki aikaa. Tilojen suunnittelu on tärkeää perheen koon ja tarpeiden huomioimiseksi. Mieti, millaisia toimintoja haluat olohuoneeseen, montako makuuhuonetta tarvitset, ja miten kodissa liikutaan sujuvasti huoneesta toiseen.

Kulkuväylät ja puhtaanapito

Suunnittele kodin kulkuväylät niin, että liikkuminen on sujuvaa ilman, että kalusteet estävät kulkua. Selkeä pohjaratkaisu helpottaa kodin puhtaanapitoa ja materiaalien valinnassa kannattaa huomioida niiden helppohoitoisuus.

Keittiö

Pohdi omia ruoanlaittotapojasi: tarvitsetko paljon laskutilaa ja panostatko kodinkoneisiin? Avokeittiö yhdistettynä olohuoneeseen sopii yhteiseen ruoanlaittoon, kun taas erillinen keittiö voi tarjota rauhallisemman tilan. Mieti myös keittiön käyttöä esimerkiksi etätöihin.

Eteinen

Eteinen on kodin käyntikortti. Suunnittele säilytystilat perheen koon mukaan: lastenvaatteille helppoja säilytysratkaisuja, arkieteinen tai kuraeteinen tarpeen mukaan. Urheiluvälineille ja kengille kannattaa varata riittävästi tilaa.

Säilytystilat

Tarvitseeko perheesi vaatehuoneen, pukeutumishuoneen vai riittävätkö huonekohtaiset vaatekaapit? Mieti myös harrastusvälineiden säilytystarpeet ja mahdolliset varastotilat, kuten autokatoksen tai autotallin yhteydessä olevat tilat.

Kodinhoitotilat

Mitä toimintoja tarvitset kodinhoitohuoneeseen? Pyykinpesukone, kuivausrumpu, kuivauskaappi ja säilytystilat likapyykille ja puhtaille vaatteille. Onko kodinhoitotilassa tilaa myös siivouskomerolle, keskuspölynimurille tai robotti-imurille? Käytetäänkö tilaa pukeutumistilana saunaan mentäessä?

WC- ja kylpyhuone

Montako WC-tilaa tarvitaan ja sijoitetaanko WC-istuin kylpyhuoneeseen? Jos WC-tiloja on useita, yksi voi olla enemmän vieraiden käytössä. Pohdi kylpyhuoneen ratkaisuiden osalta, tarvitaanko kaksi suihkua, poreallas tai kylpyamme kodin spa-tunnelmaa varten.

Tarvitsetko apua kodin suunnittelussa?

Ota rohkeasti yhteyttä, niin räätälöidään yhdessä juuri sinulle sopiva ratkaisu!